Het eerste klimaatneutrale drinkwaterbedrijf

In onze rubriek ‘Klanten aan het Woord’ is het vandaag de beurt aan Roy Simons, wagenparkbeheerder bij Brabant Water. Brabant Water is het eerste klimaatneutrale drinkwaterbedrijf in Europa dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. Bijna 800 medewerkers zorgen ervoor dat de klanten iedere dag kunnen rekenen op vers en betrouwbaar drinkwater.

De kwaliteit van Instra en bott

De kwaliteit van Instra en bott

Roy Simons is verantwoordelijk voor het uitvoerende gedeelte van het wagenpark. “Ik ben verantwoordelijk voor de aankoop, onderhoud en de verkoop van ons wagenpark. Wij hebben een wagenpark van 420 voertuigen, die we zelf kopen, regelen het onderhoud en daarbij hoort dan ook de aanschaf van de inrichting van een bus” legt Roy uit.
“Als we kijken naar de inrichting van een grijskentekenauto is de keuze op bott gevallen, juist ook door de doorontwikkeling die bott heeft gemaakt. De nieuwe aluminium inrichting levert een mooie gewichtsbesparing op. Daarnaast gaat het ook om een stukje uitstraling, bott heeft naast kwaliteit ook een mooie moderne uitstraling. Wij werken al heel lang samen met Instra de leverancier van bott. Vooral het op maat maken van de inrichting is voor ons ook belangrijk. Door de goede ervaringen van Instra en bott zijn wij destijds helemaal overgegaan naar Instra” vervolgt Roy.

“Juist doordat het een goed product is en Instra een prima nazorg heeft, is de combinatie Instra en bott voor ons echt ideaal. Ook als we onze medewerkers spreken hoor ik nooit dat men ontevreden is over het product bott. Soms willen ze een aanpassing van bijvoorbeeld een beugeltje of kast zodat de medewerker op de juiste manier kan werken. Die aanpassingen zijn dan ook mogelijk want je kunt een bedrijfsbus op maat inrichten.

  • check De nieuwe aluminium inrichting levert een mooie gewichtsbesparing op.
  • check Je kunt een bedrijfsbus op maat inrichten

Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen

Er wordt bij Brabant Water ook vol ingezet op elektrische voertuigen. “Daar hechten wij veel waarde aan. We zijn al het eerste klimaatneutrale drinkwaterbedrijf in Europa en natuurlijk hoort daar elektrische mobiliteit bij” vult Roy aan. Bij Brabant Water rijden ze gemiddeld zo’n 7 jaar met een bus. “Een voordeel van de inrichting is ook de restwaarde van zo’n bus. Je ziet dat een grijskentekenauto bijvoorbeeld op de veiling iets meer opbrengt door de inrichting. Kortom zoals ik al eerder zei, we zijn zeer te spreken over de combinatie Instra en bott” besluit Roy Simons.

ROY SIMONS