Laboratorium midden in het natuurgebied de Brabantse Biesbosch

Aqualab Zuid controleert voor bijna half Nederland het drinkwater. Midden in het natuurgebied de Brabantse Biesbosch staat het laboratorium waar wordt gewerkt voor drinkwaterbedrijven, industriële bedrijven, zorginstellingen, zwembaden en de overheid. Of het nu drinkwater is, zwembadwater of industriewater, Aqualab Zuid controleert of het voldoet aan de norm.

Op en top maatwerk

Op en top maatwerk

Albert van Wijk is Teamleider Buitendienst bij Aqualab Zuid. “Ik ben verantwoordelijk voor de monsternemers, zij brengen de monsters van de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Limburg naar ons lab waar dan uiteindelijk de analyse uitgevoerd kan worden”. “Ook ben ik verantwoordelijk voor het wagenpark. Onze monsternemers rijden met hun bedrijfswagen/bus gemiddeld per jaar 40 tot 50.000 km per jaar”. “Belangrijke aspecten voor ons zijn dat onze mensen een goede bus hebben met een goede cabine. Denk daarbij ook aan de zithouding van onze bestuurders, die moet natuurlijk helemaal perfect zijn” vervolgt Van Wijk. Maar ook de inrichting van de bedrijfswagen is voor Aqualab Zuid zeer belangrijk. De monsters moeten op de juiste wijze worden vervoerd naar de laboratoria. “De monsters moeten gekoeld, tussen 2 en 8 graden Celcius, worden vervoerd. Dat is natuurlijk
vooral in de zomer een extra belasting voor de accu’s, vandaar dat wij zonnepanelen op het dak van de bedrijfswagen hebben laten monteren door Instra. Wij krijgen de bussen dan helemaal kant en klaar door Instra geleverd, dus met de juiste inrichting, koeling en zonnepanelen” aldus Van Wijk.

  • check De monsters moeten gekoeld, tussen 2 en 8 graden Celcius, worden vervoerd
  • check Zonnepanelen op het dak van de bedrijfswagen

Lichtgewicht

Lichtgewicht

“De inrichting van bott is een lichtgewicht bedrijfswageninrichting. Dat is voor ons erg voornaam wat onze bussen wegen natuurlijk al behoorlijk wat kilo’s. Hoe lichter de inrichting hoe meer liters wij kunnen vervoeren. Daarnaast heeft bott het voordeel dat alles op maat gemaakt kan worden en ook dat is voor ons erg voornaam” besluit Albert van Wijk.

ALBERT VAN WIJK